+36 20/501-7110 info@figyelemkozpont.hu

Neurofeedback 

..egy tükör, agyunk elektromos működéséről. A neurofeedback vagy EEG-biofeedback tréning az egyik legmodernebb tanulási rendszer napjainkban, amely az agyhullámok működésének szabályozásán keresztül normalizálja az agyat.

A neurofeedback tréning többek között képes…

az agy teljesítőképességének fokozására

csúcsteljesítmény kibontakoztatására

kreativitás fejlesztésére

elősegíteni az agy plaszticitását

új idegkapcsolatokat létrehozni

a legjobbat kihozni a kliensből (gyermek, felnőtt)

Hogyan történik a neurofeedback tréning?

A neurofeedback bemérés során, a fejre helyezett érzékelők (szenzorok) észlelik az agyhullámokat, melyek az aktívan működő agyból származnak. Egy speciális szoftver segítségével a számítógép képernyőjén láthatóvá válik, hogy az agyhullámok milyen mértékben térnek el az ideálistól. Az így kapott eredményből következtethetünk bizonyos elváltozásokra, idegrendszeri alapú,illetve pszichés állapotokra.

A tréning alatt hangokkal és mozgó képekkel jelez vissza azonnal a számítógép,ha ideális agyhullámokat képez az agy, illetve, ha nem kívánt tartományokba téved. A tréning során az agyhullámok amplitudójának csökkentésével, illetve növelésével érhetjük el, hogy a tünetek mérsékelődjenek, optimális esetekben a problémák megszűnjenek

A tréning eredménye

Egy diszharmónikusan működő agyat a kliens saját maga – a jutalmazás-büntetés pozicionálásával – megtanulja jobb teljesítményre változtatni, így érve el az optimális agyhullám mintázatot.

A neurofeedback a gyógytornához hasonlítható leginkább. Tudjuk, hogy rendszeres fizikális gyakorlással erősíthetőek és fejleszthetőek a kiválasztott izomcsoportok. Az agy sem működik másként. Rendszeres gyakorlás hatására az agy szerkezetileg és funkcionálisan képes átrendeződni, ez az agyi plaszticitás.

Tehát egy új képességet fejleszthetünk ki magunkban a visszacsatolásnak és a gyakorlásnak köszönhetően, mellyel egy tudatosabb és egészségesebb állapotot érhetünk el. Mivel az agy szabályozza az érzelmi egészséget, a lelki egyensúlyt, és mindent, ami a testben zajlik, nagy előnnyel járhat ezen rendszernek edzése.

Ahhoz, hogy az agyműködés normalizálódjon, és a kívánt hatást elérhessük, átlagosan 20-40 fejlesztő alkalomra van szükség.

Kezelés ára

Neurofeedback bemérés

10. 000 Ft

30 perces tréning

3. 000 Ft

60 perc tréning

6. 000 Ft

Írásos állapotmérés

5. 000 Ft

A neurofeedback tréning jelenleg az egyetlen olyan fejlesztési eljárás, amely képes az agy, kéreg alatti állományát is elérni

 

A tréning, mint “szelíd gyógymód”

Fájdalommentes, mellékhatása nem ismert. Egyes esetekben orvossal történő konzultáció után, csökkenthető, illetve elhagyhatóvá válik a gyógyszeres kezelés.

Kapcsolat

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretne velünk minél hamarabb kapcsolatba lépni, írjon nekünk e-mailt, vagy érdeklődjön az alábbi telefonszámon.

A rendelés előre megbeszélt időpont alapján történik.

E-mail

info@figyelemkozpont.hu

telefon

+36 20/501-7110

Címünk

7400 Kaposvár, Petőfi tér 4.

kapcsolat

kapcsolat